Известие

Collapse
No announcement yet.

Тъмни стъкла на алфа 146?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тъмни стъкла на алфа 146?

Здравейте колеги. От известно време съм се замислил за през лятото да затъмня задните стъкла на Алфата. Притеснявам се обаче за не стои кофти и да е като за един друг раздел наречен "селски тунининг". Молбата ми е ако някои има снимки на червена 146ца с тъмни стъкла да ги прати, че наистина много се двоумя. И ако сте правили такова нещо къде и доволни ли сте. Благодаря предварително.
    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Ако фолиото не е някое виолетово и не е прекалено тъмно или пък (още по-зле ) да е от онея с огледалния ефект, ще стои добре.
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

колега, аз съвсем скоро си сложих фолио на стъклата на моята Алфа, която е 145, но не мисля че това е от голямо значение. Колата стана добре, страничните ми стъкла са с американско фолио черно на 90%, а задното ми стъкло е пак с американско фолио, обаче е на 60% отвън не си личи разликата, но отвътре като гледаш си личи. задното е по-светло и дори и през нощта се вижда добре. като слагаш, обърни внимание на това да няма мехурчета защото само това загрозява според мен. Успех ето и една снимка на моята, дано ти свърши някаква работа
      Attached Files
      In God we trust, all others pay cash.
      Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
      Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщение
        колега, аз съвсем скоро си сложих фолио на стъклата на моята Алфа, която е 145, но не мисля че това е от голямо значение. Колата стана добре, страничните ми стъкла са с американско фолио черно на 90%, а задното ми стъкло е пак с американско фолио, обаче е на 60% отвън не си личи разликата, но отвътре като гледаш си личи. задното е по-светло и дори и през нощта се вижда добре. като слагаш, обърни внимание на това да няма мехурчета защото само това загрозява според мен. Успех ето и една снимка на моята, дано ти свърши някаква работа
        Честно казано много добре е станала алфата. Къде ако не е тайна е слагано фолиото и какви пари излезе?

Comment

Фолиото сам си го слагах, затова има леки забележки, но само от близо се виждат и лятото като не ме мързи ще го сменя с хубаво понеже тва беше за проба. Излезе ми 2.40лв фолио и още има няма толкова за препарат за стъкла
          Attached Files

Comment

моята е цвят бордо,затъмних я одавна и е много добре.Не мисля,че затъмването на стъкла е селски тунинг,а по скоро отива на всяка кола затъмването.Тук да питам и аз нещо,затъмяването на задния прозорец вреди ли нещо на рултаните на парното?

Comment

Нищо им няма
              Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
              sigpic

Comment

Затъмнените стъкла са доста приятни за хората, които се возят отзад. Моята я затъмних с възможно най-доброто и тъмно фолио, който имаше майстора. Мой съвет е да си купиш хубаво и качествено фолио.
                Alfa Romeo 145 1.6 BOXER
                sigpic
                http://vbox7.com/play:884c5234
                http://www.youtube.com/watch?v=utCgI...layer_embedded

Comment

Благодаря за отговорите. Моята е същия цвят като на колегата antiluup и от това което видях мисля, че е решено вече - ще се прави!! Въпроса е да намеря качествен майстор, който се занимава с това.

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                    Благодаря за отговорите. Моята е същия цвят като на колегата antiluup и от това което видях мисля, че е решено вече - ще се прави!! Въпроса е да намеря качествен майстор, който се занимава с това.
                    Колега не е много трудно, можеш и сам да се справиш. Единствено задното стъкло се облепва малко по-трудно заради двойната кривина, варианта е да го направиш с 2 или 3 парчета. Моето си го направих с 3 и стана много добре, не си личи изобщо. Иска се малко търпение и да се внимава
                    Препоръчвам ти да си сложиш от т.нар. американско фолио, една ролка е около 10-12лв, аз вече 2 години съм с такова и не е мръднало, а колата ми не стои в гараж.
                    Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

Аз моята само си я направих. средствата които съм вложил са:
                      1 ролка американско фолио от ЕМК-33 14лв.,
                      1 ролка китайско фолио(по-светло за задното стъкло) - 4.50лв.,
                      в едно шише от препарат за прозорци напр. слагаш една чаена лъжица децки шампоан или течен съпун допълваш и с вода догоре - с това се пръскат прозорците и фолиото за да можеш по-лесно да нагодиш самото фолио.
                      2-3 бирички - 2-3 лв.
                      и един свободен ден за да можеш да изпипаш нещата както си трябва.
                      Фолиото се изрязва по съответният прозорец от външната страна и после пръскаш отвътре прозореца със сапуненият разтвор пръскаш и фолиото и с една лопатка (която върви комплект с всяко фолио) искарваш въздуха.
                      Аз моите ги обдухвах и с пистолет с горещ въздух, но може и без това.
                      Оставяш да съхнат до следващият ден и след това натискаш още веднъж с лопатката за да прилепне идеално фолиото.
                      Това е технологията, ако мислиш че ще се справиш действай сам няма нищо сложно, а ако имаш нужда от помощ свиркай все някой ще се навие да ти помогне.
                      In God we trust, all others pay cash.
                      Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
                      Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

- фолио американско 10 лв на ролка, китайско не купувай (съвет).
                        - препарат за стъкла медикс

Взема се мярка от външната страна на прозореца, сваля се кората и уплътнението за да стане като хората и като се смъква прозореца да не се повреди след време. Като вземеш мярката се прави да пасне отстраните и отдоло, като остава малко излишно отгоре. Смъква се прозореца 2-3см надоло, и се слага фолиото. След това най - накрая се орязвая най-отгоре като е изсъхнало. Вземи си някой да помага за дребни неща. гледай да е слънчево навън, ти на сянка с колата и да няма мн вятър. Може и в гараж.
                        За задното се прави мярка отвън, ако е криво стъклото, както е, се реже след като направиш мярката отвън и още е отвън го режеш по релтана. и като се залепи няма да се вижда. не е сложно, но е пипкао и е играчка. Успех
                        sigpic
                        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

до тук добре ,обаче имали някакво фолио ,което да не е толкова затъмнено за да може да се направи цялата кола ,така че като те спрът полицаите да не правят проблеми ?
                          alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Първоначално публикувано от Sergey_gigov Покажи съобщение
                            до тук добре ,обаче имали някакво фолио ,което да не е толкова затъмнено за да може да се направи цялата кола ,така че като те спрът полицаите да не правят проблеми ?
                            Да, за въпросното Американско фолио, което е около 10лв. най-светлия нюанс е 40%...С него мисля че няма да ти правят проблеми, мисля че колегата rusiq86 е направил цялата така
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                              Да, за въпросното Американско фолио, което е около 10лв. най-светлия нюанс е 40%...С него мисля че няма да ти правят проблеми, мисля че колегата rusiq86 е направил цялата така
                              Еи това е марката фолио http://www.llumar.bg/autouveg.php. Имат всякакви цветове и проценти на затъмняване. Напълно прозрачното го използват за сигурност.
                              Alfa Romeo 145 1.6 BOXER
                              sigpic
                              http://vbox7.com/play:884c5234
                              http://www.youtube.com/watch?v=utCgI...layer_embedded

Comment

Working...
                              X